Toma, calca pe urmele lui Nicu Constantinescu

Aflat in vizita de lucru pe șantierul din Parcul Marghiloman, acolo unde a început reabilitarea grajdurilor și a Casei de Oaspeți, primarul a spus cu mandrie că și Casa Grădinarului va fi reabilitată și va avea o nouă destinație, urmând să fie integrată într-un centru pentru educație permaculturală și de hrană sănătoasă. Acesta va fi destinat copiilor, care vor afla ce înseamnă o alimentație sănătoasă, atât în teorie, cât și în practică, deoarece ei vor învăța să-și cultive singuri plantele hrănitoare.

„Mai avem încă o investiție importantă, refacerea a ceea ce se numește acum «Casa Grădinarului». Alexandru Marghiloman avea și un grădinar care avea grijă de celebrele lui grădini englezești, de lac și de tot ceea ce se întâmpla aici. Acolo ne-am imaginat realizarea unui centru pentru educație permaculturală și hrană sănătoasă. Practic, este o extindere a proiectului început în urmă cu doi ani de zile, Școala din Parc. O bucată din acest parc va fi dedicată copiilor, elevilor buzoieni, pentru a învăța să cultive legume, plante și pentru a învăța, de ce nu, să și prepare mâncăruri sănătoase”, a spus primarul Toma.

In urma cu 125 de ani, Spiru Haret initia prima lege a invatamantului din Romania, Atunci s-au pus la cale toate amanuntele legate de infiintarea Scolii Normale de Baieti. Discutiile pe marginea acestui subiect s-au purtat, la Buzau,intre Spiru Haret, sotia sa ANA, dr. Constantin Angelescu si primarul Nicu Constantinescu. La o discutie intre cei patru, Spiru Haret a venit cu ideea ca noua scoala sa aiba o “scoala de aplicatie” . Toti cei prezenti au agreat ideea, iar primarul Nicu Constantinescu a fost incantat.  “Si folosim si presa sa stie toata lumea”, spuse la final Nicu Constantinescu. “Bravo, Nicule, Bravo, incheia discutia Spiru Haret!

Dupa 125 de ani, primarul Toma, dupa cum ati vazut, este incantat de permacultura. Nu degeaba s-a pozat la mormantul lui Nicu Constantinescu…(Titi Petre)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings