SI EI SUNT PRINTRE „MOSIERII CU JEEP”

Se spune ca agricultura ramane singura ramura economica ce poate scoate Romania din impas. Se spune doar, pentru ca ceea ce s-a intamplat in ultimii ani in agricultura romaneasca, respectiv cea buzoiana, nu face altceva decat sa imbogateasca un numar restrans de persoane, respectiv pe arendasii cei isteti. Proprietarii de terenuri, adica prostii care au luptat sa aiba pamant cu acte, castiga atat de mult incat renunta la terenuri in favoarea arendasilor. Pe scurt, cei care s-au luptat pentru proprietate sunt lefteri, smecherii destepti au devenit deja mosieri. Asupra acestui subiect vom reveni, deocamdata  punem in atentia dumneavoastra doua cazuri de „mosieri” intrati in atentia domnilor procurori.

În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus, la propunerea poliţiştilor, continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi în vârstă de 64 şi 62 de ani, unul din comuna Zărneşti, iar celălalt din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cei doi sunt cercetaţi în două dosare instrumentate de poliţiştii de investigare a fraudelor şi sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2013, ar fi efectuat activităţi de producţie agricolă în calitate de persoane fizice neautorizate şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obţinute.

În acest mod, şi-ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă, prejudiciind bugetul de stat cu sumele de 530773 de lei, respectiv 293143 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings