SEF DE POST CONDAMNAT PENTRU PROSTIE

La data de 11.03.2015 a fost pronunţată decizia penală nr. 248/2015 a Curții de Apel Ploiești în dosarul penal nr. 4716/114/2013, prin care a fost respins ca nefondat apelul declarat împotriva sentinţei penale nr. 64 din data de 8 mai 2014 a Tribunalului Buzău de inculpatul CLINCIU GEORGE, lucrător de poliţie judiciară cu gradul profesional de agent principal de poliţie în cadrul I.P.J. Buzău – Postul de Poliţie Comunală Lopătari, având funcţia de şef de post la data comiterii faptelor.

A fost menținută ca legală și temeinică sentința instanței de fond prin care CLINCIU GEORGE a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 4 ani și 8 luni, ce constituie termen de încercare pentru inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 297 al.1 Cod penal, cu aplicarea art. 36 al. 1 şi art. 5 al. 1 Cod penal.

Din cercetările efectuate de lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Buzău sub coordonarea procurorului de caz s-au stabilit următoarele:

În luna octombrie 2012, I.D. s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Comunală Lopătari sesizând şefului postului de poliţie, agentul principal de poliţie Clinciu Gheorghe, tăierea şi sustragerea de arbori esenţă fag de pe o suprafaţă de aproximativ 6.000 mp de către Gătej Victor, administrator al S.C. „Gătej” S.R.L., ce are ca obiect de activitate tăierea si prelucrarea primară a lemnului.

Agentul principal de poliţie Clinciu George nu a înregistrat dosar penal pe numele făptuitorului, anunţându-l în schimb pe Gătej Victor despre contactarea autorităţilor efectuată de I.D.; la rândul său, Gătej Victor a luat legătura cu I.D., promiţându-i în schimbul lemnului tăiat o sumă de bani drept despăgubire (20.000 lei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings