CJ INTRA IN ACTIUNE! 57 DE MILIOANE PENTRU DRUMUL  SPRE BUDA

Consiliul Județean Buzău începe în această săptămână lucrările de modernizare ale drumului județean 203 H, Râmnicu Sărat – Buda, valoarea totală a lucărilor fiind de 57,27 milioane de lei.

Finanțarea este realizată din fonduri europene, contribuția Consiliului Județean Buzău ridicându-se la 17,59 milioane de lei.

Tronsonul de drum judeţean supus reabilitării, în lungime de 16,05 km, nu a mai fost reparat prin lucrări de reabilitare în ultimii de 20 de ani, iar resursele financiare alocate pentru întreţinere au fost total insuficiente pentru menţinerea unei stări tehnice bune.

Lucrările prevăzute pentru a fi executate sunt lucrări de modernizare atât a drumului, cât şi a podurilor aferente, constând din refacerea structurii rutiere existente şi aducerea părţii carosabile la dimensiunile impuse de normele europene, înlocuirea a două poduri existente cu două poduri noi, reabilitarea a două poduri existente prin îmbunătăţirea parametrilor tehnici actuali, execuţia acostamentelor şi  a benzilor de încadrare pe întregul tronson de drum, execuţia şanţurilor de pământ şi protejate în zonele de pantă, rampă, zona podurilor.

De asemenea, vor fi refăcute 30 podeţe transversale existente, vor fi consolidate zonele alunecătoare, amenajate drumurile laterale și va fi executată semnalizarea rutieră orizontală şi verticală.

Lucrarea va fi finalizată la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings