RETINUT PENTRU CAMATA

În ziua de 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Pătârlagele, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Viperești, bănuit de săvârșirea infracțiunii de camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, pentru care ar fi perceput ulterior dobânzi.

În cursul lunilor, prin amenințări cu acte de violență, ar fi încasat de la persoanele împrumutate dobânzi de aproximativ 100.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri. Totodată,  a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În urma prezentării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului reținut pentru camătă.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings