POLITISTI IN CHILOTEI

“Vom da de Crăciun vom da jumătate din uniforma pe 2013 şi în primul trimestru al anului 2014 cea de-a politistidoua jumătate, iar începând din ianuarie 2014 vom începe lunar să alocăm (bani pentru uniformă – n.r.). Este o satisfacţie pentru mine, dar mai ales pentru toţi lucrătorii MAI”, a afirmat Radu Stroe. Cu alte cuvinte, tot anul 2013 politistii au stat doar in chiloti, de Craciun primesc vestonul, iar anul viitor, daca sunt cuminti, vor avea si un pantalon.

Situatia ca atare este extrem de jenanta. Politistii n-au mai nimic.

Auzeam discutii purtate pe la colturi in care unii isi exprimau dezamagirea vizavi de dotarea politieneasca din zilele noastre. Unii spuneau ca-si merita soarta, ca daca nu inchideau ochii si-I bagau la zdub pe cei care au praduit, alta ar fi fost starea buzoianului de la Vladica, pana la Politistica. Desigur, la cozile interminabile din acest week-end din magazinele unde se vand marfuri la preturi ceva mai aproape decat cele reale, dar oricum mult umflate fata de goliciunea noastra, oamenii s-au incins tare de tot la discutii. Oricum, altceva nu prea aveau de facut. Unul mai hatru gandea cu voce tare:” Politistii sunt aproape goi, putini si goliti pe interior de orgolii. In schimb, peste gard, la SRI, oamenii si dotarea este dubla comparativ cu ’89.  Cand seful ii cere unuia de la SRI date despre un un anumit caz, dosarul este scos, pus pe masa si analizat. La Politie, se intampla invers. De teama, seful ii spune poltistului sa puna cat mai bine un anumit dosar. Si asta de teama.” “ Stiu domle draga, ca mi-a zis mie un vecin politist ca zilele trecute le-au adus fisete suplimentare, zise un tip aflat si el la coada neagra. Cica sa puna in ele dosarele bosilor, ca fisetele vechi dadeau pe afara”. “De ce le mai face bre’, ca oricum nu poate face nimeni nimic. Cum deschide clontul, vine alesul, se zburleste si iarasi se zburleste la toti si, ca sa nu ramana somer, poltistul prefera sa ramana in chilotei”.

Cam asta a fost parte din discutia si contrazicerile de la harmalaia Black Friday. Normal, spiritele s-au incins pentru ca la coada stateau oamenii de rand. Ceilalti, din dosare, deja isi facusera bagajele pentru ca zapada sa-I prinda cu schiurile-n picioare, ca deh, au facut in scaldatoare cand erau mici.

Mie nu-mi ramane decat sa redau o fraza din cele spuse vineri de ministrul Stroe:”Ne vom pregăti şi sperăm să avem şi banii necesari pentru alegerile din 2014, este o modalitate separată de alocare a acestor sume şi, cu toate că avem dificultăţi la investiţii, la cheltuielile materiale, eu am convingerea că vom reuşi să rezolvăm problematica anului 2014″.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings