FABRICA DE BANI…DEMOLATA

Un bucurestean a crezut ca la Buzau s-a rasturnat caruta si ca aici e raiul fiscal. Omul este suspectat de fabrica de monei (1)evaziune fiscală de aproximativ 350.000 de lei

                   Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Bucureşti, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Buzău (societate cu obiect principal de activitate comerţul cu fructe şi legume), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Societatea respectivă este suspectată că, în perioada mai – iulie 2012, ar fi declarat, în mod fictiv, organelor fiscale prin decontul de taxă pe valoare adăugată livrări intracomunitare către două societăţi comerciale din Bulgaria şi Belgia, în valoare totală de 649.584 lei, agenţi economici care nu au realizat aceste tranzacţii, acest fapt având drept scop diminuarea obligaţiei de plată privind T.V.A. (pentru livrările intracomunitare de bunuri nu se colectează T.V.A.).

Prin aceste manopere frauduloase, pe de o parte de „fabricare” a unor documente de livrare fictive pentru crearea aparenţei existenţei unei operaţiuni care în fapt nu există (facturi fiscale, CMR-uri, contracte de vânzare-cumpărare, ş.a.) precum şi neevidenţierea în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, administratorul în vârstă de 33 de ani s-a sustras de la plata unei taxe pe valoarea adăugată în valoare totală de 350.539 lei.

De asemenea, administratorul ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social, încă de la înfiinţare acesta nederulând activităţi economico-financiare sau de altă natură în locaţia declarată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings