PILOTI DE RALIU PE DN 2 E85

În ziua de joi, 16 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenați într-o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea limitei legale de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat împreună, cu poliţiştii din cadrul Secțiilor de poliție rurală Costești și Smeeni, iar conducătorii auto au făcut ,,cunoștință” cu noile aparate radar intrate luna aceasta în dotarea polițiștilor buzoieni.

Au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, din care 91 pentru nerespectarea limitei de viteză, iar în cazul a 22 de șoferi s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cea mai mare viteză184 km/h– a fost înregistrată în cazul  autovehiculului unui tănăr, din Bacău, de 24 de ani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău, iar cu ce mai mare viteză în localitate-134 km/h- a fost înregistrat autovehiculul unui alt tănăr din Focșani, de 20 de ani, ce rula pe DN2E85, în Cioranca.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (24), pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (11), dar şi 71  pentru alte abateri în trafic.

16 permise de conducere au fost reţinute, pentru neacordarea de prioritate celor care aveau acest drept, pentru circulația pe sens opus de mers, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar și pentru nerspectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

40 de pietoni, bicicliști şi căruțași au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic și consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste  95.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru infracțiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, dar și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii recomandă respectarea limitei legale de viteză și adaptarea ei la condițiile meteo-rutiere!

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să păstreze o distanță de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în față! 

Manifestați calm și politeţe rutieră în situații cu valori de trafic crescute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings