IN MALL GALERIA, PARC ŞCOALĂ PENTRU  PIETONI

În ziua de 19 martie a.c, va avea loc lansarea proiectului „Parc şcoală pentru pietoni”, iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău prin Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Desfăşurat sub sloganul „Buzăul dă prioritate vieţii”, proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani şi contribuie la formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie de către pietoni, copiii fiind implicaţi, astfel, într-o situaţie de trafic reală.

Pentru aceasta, în Galeria Mall din municipiul Buzău a fost amenajat un parc tematic pentru pietoni, prevăzut cu indicatoare şi semafoare, unde copiii pot pune în practică regulile de circulaţie învăţate.

Proiectul „Parc şcoală pentru pietoni” are drept scop creşterea gradului de informare a copiilor cu privire la comportamentul adecvat şi măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le pună în practică pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

În cadrul evenimentului, se va desfăşura şi concursul tematic de educaţie rutieră ,,Traversează în siguranţă!”, care va avea două probe şi la care vor participa  16 echipaje de la grădiniţele din judeţul Buzău, însoţiţi de profesori îndrumători.

Copiii prezenţi vor primi din partea organizatorilor broşuri, dar şi diplome  acordate  de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings