CURTEA DE CONTURI TRANTESTE IARASI M..I-N FASOLE!

Onor Curtea de Conturi nu se dezminte si mai face inca o boacana. În urma controlului anual efectuat  la Consiliul Județean, instituțiabazin a impus administrației județene rezilierea contractului de finanțare al Bazinului Olimpic pe motiv că ar fi mult prea costisitor. Conducerea Consiliului Județean a contestat raportul. În cazul în care contestaţia va fi respinsă, bazinul va ajunge în situaţia de a fi din nou închis.  „Curtea de Conturi Buzău nu este de acord cu aceasta cheltuială și noi am contestat acest raport iar dacă nu vom câștiga această contestație se va închide bazinul. Nu ţine de noi, ci de a respecta o decizie a Curții de Conturi pe care noi o considerăm puțin exagerată. Noi am contestat măsura și speram ca să avem câștig de cauză astfel încât bazinul să nu se închidă, iar cei in jur de 10.000 de copii să poată veni să facă sport și pe timpul iernii”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Cu acestea fiind spuse, oricine poate vedea ca institutia CC autohtona nu se dezminte. Daca privim cu atentie actele de control incheiate in ultimii 15 ani si ce a mai ramas din ele, putem trage o concluzie ingrijoratoare: mai bine de jumatate din masurile si sanctiunile impuse prin procesele verbale de control au fost date peste cap de catre instantele de judecata. Fara a face speculatii, stiind ca devarul este in alta parte, putem spune ca de data aceasta CC a impus o masura impotriva buzoienilor, impotriva copiilor mai mari si mai mici. Daca celor de la CC tot nu le convine suma data de  CJ pentru sustinerea Bazinului, cred ca ar fi cazul ca institutia de la Gara sa sponsorizeze din fonduri proprii activitatea de la Bazinul Olimpic.

Va reamintim ca, la sfârşitul lunii martie 2013, consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru protocolul prin care Consiliul Județean se angaja să vireze lunar societății care deține Bazinul Olimpic Buzău 120.000 de lei pentru plata utilităților.
De asemenea, societatea s-a angajat să asigure  preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Buzău şi a copiilor și tinerilor din sistemul de asistenţă şi protecţie socială acces la gratuit la bazin, în limita unui număr total de 9.600 de persoane lunar.

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings