CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ cu tema ,,legislatie, religie si libertate”

120 de lideri din universităţi importante din România, dar şi din universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană, alături de oficiali de top și specialiști internaționali, au participat săptămâna trecută la sesiunea internațională de cercetări ştiinţifice având ca subiect libertatea religioasă şi de conştiinţă, organizată în Sala Drepturilor Omului din cadrul Palatului Parlamentului României.

Printre invitați s-au numărat câțiva buzoieni:

Adrian Petre, Directorul Centrului de Cultură și Artă din cadrul Consiliului Județean Buzău, Liviu Todirică și Ionel Turturică membrii ai Asociației Conștiință și Libertate. Din nefericire, primii doi, din cauza unui stupid accident nu au mai putut ajunge.

Iniţiat de Asociaţia Conştiinţă şi Libertate în colaborare cu Comisia Juridică din Camera Deputaților, evenimentul a oferit posibilitatea unei dezbateri mai largi cu privire la abordarea în contextul globalizării a legăturilor dintre legislație, religie și libertate.  

Din această perspectivă, reprezentanții instiuțiilor de învățământ superior au avut posibilitatea de a înțelege și a reflecta mai bine la promovarea și implementarea în cadrul Univeristăților a principiilor libertății religioase dar și de a avea un rol proactiv, promovând aceste principii prin dezbateri și stimularea de lucrări științifice în acest domeniu. Detalii AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings