IDEI DE AFACERI…  DE LA ADOLESCENTI !

Doi adolescenţi şi un tânăr sunt bănuiţi că ar fi înşelat aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe, cărora le-ar fi promis tranzacţii avantajoase, prin intermediul internetului.  

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost identificaţi doi adolescenţi în vârstă de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Buzău şi un tânăr de 23 de ani din Rm. Sărat, bănuiţi de comiterea de înşelăciuni prin intermediul unor  site-uri de anunţuri.

Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna mai 2014, adolescenţii ar fi postat pe două site-uri de vânzare/cumpărare, anunţuri privind vânzarea unor viţei, livrarea bovinelor fiind condiţionată de achitarea unui acont.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că cei doi buzoieni ar fi fost contactaţi de aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe care, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de bani, ar fi trimis sume cuprinse între 150 şi 1000 de lei pentru tranzacţiile încheiate doar telefonic, fără a primi, în schimb, animalele promise.

Banii ar fi fost trimişi pe numele unor membri ai familiei celor doi adolescenţi sau pe numele râmniceanului în vârstă de 23 de ani, acesta din urmă fiind prezentat „clienţilor” drept cel care urma să efectueze transportul animalelor.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost estimată la 11000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

                   Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu achite în avans sume de bani necunoscuţilor care le promit diferite tranzacţii avantajoase.

                   Banii trebuie oferiţi doar în momentul în care există certitudinea că în schimbul lor se primeşte produsul promis.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings