DUPA DAVID…CINE URMEAZA ?

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, i-a transmis procurorului general, in vederea sesizarii sefului statului, cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David, fost ministru al Internelor, pentru luare de mita si spalare de bani. 
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de David Cristian, ministru al Internelor si Reformei Administrative in perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si spalare de bani, anunta DNA intr-un comunicat.

Faptele cu care Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata in cursul anului 2014 constau in aceea ca ministrul David Cristian ar fi pretins, in anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denuntator, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

Totodata, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mita si pentru a evita tragerea la raspundere penala, ar fi fost incheiate mai multe contracte de vanzare – cumparare, avand ca obiect tranzactii imobiliare fictive intre persoanele implicate in savarsirea infractiunilor de coruptie.

Acesta este comunicatul DNA.  Putem spune ca, odata declansata ancheta, la Buzau se deschide cutia cu amintiri…

Daca facem referire la perioada comunicata de DNA, putem spune ca in perioada 2006-2009, Gabriel Balaban era prefect al judetului, iar functia de subprefect era detinuta de Vasile Alecu.

Legat de terenul intravilan in suprafata de 15 hectare, surse demne de toata increderea afirma ca amplasamentul ar fi cel de vizavi de cartierul „Orizont”. Ar mai exista si varianta ca amplasamentul sa fie undeva in zona Fabricii de Bere. Oricum, Alecu stie!

Oricare ar fi zona, putem spune fara sa gresim ca fostul ministru David aduce DNA-ul pentru o perioada mai lunga in judetul nostru. Cutia Pandorei s-a deschis…Cine urmeaza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings