COD GALBEN IN TOATA TARA

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri după-amiază, o avertizare Cod Galben de ninsori şi viscol, valabilă la hartacodgalbennivelul întregii ţări începând din 22 martie, dar care va fi precedată de o informare meteo de ploi însemnate cantitativ ce va intra în vigoare de joi, la ora 14.00.

Potrivit sursei citate, informarea meteorologică, care vizează intervalul 21 martie, ora 14.00 – 22 martie, ora 8.00, semnalează că aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local, se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi, izolat, 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului.

La munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50-60 km/h.

De asemenea, în perioada 22 martie, ora 8.00 – 23 martie, ora 8.00, va intra în vigoare o avertizare Cod Galben în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h şi la munte de peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

În sud şi sud-est se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 km/h, în timp ce în Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

La sfârşitul săptămânii, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu precădere în nord, nord-est şi centru.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, ANM va actualiza actualele informări cu atenţionări sau avertizări ulterioare.

Privacy Policy Settings