COD PORTOCALIU LA MOVILA BANULUI !

 acum, noaptea, nici cainii nu mai latra…

“Dupa cum spuneam, in Movila Banului hotii fac legea. Furturile se petrec zilnic, plangerile se fac cam la doua zile, dar degeaba. trupe specialeOamenilor le este frica sa mai iasa noaptea din curte, dar sa mai misune prin sat. Politistii fac cercetari si atat. Dau din umeri si spun ca nu pot sa-i prinda pe hoti. Au un cerc de banuiti si atat.

Probabil ca anchetele se deruleaza de genul: domnule hot, spune si mie ai furat din curtea lui X ? Domnule sef, sa moara mama si fratii mei daca eu am furat ceva ! Bravo ma, stiam eu ca tu esti baiat cinstit! Acum mergi ca ai treaba! Sefule, multumesc frumos, sa fii sanatos si sa ramai la Movila Banului pana iesi la pensie!

Sa ma ierte Dumnezeu, dar ceva e tare putred la Movila Banului; sunt locuinte unde hotii au patruns de cel putin trei ori in ultimile trei luni. Oamenii ii vad pe hoti le spun politistilor… si nu se intampla nimic. Practic hotii isi vad de treaba in continuare. Ei se plimba in voie prin casele oamenilor si le cunosc mai bine decat pe ale lor. La unul dintre ultimile furturi, li s-a indicat inclusiv masina cu care s-a intrat in curte pentru a se fura. Unul dintre pagubiti le-a spus politistilor cuvinte care nu le pot reproduce pentru ca altfel, eu as ajunge  in fata instantei si nu hotii.” “   La Movila Banului furturile par sa nu se mai opreasca. Se fura-n draci. De la ultimul material publicat la inceputul lunii februarie, numai intr-unul dintre sate, hotii au mai dat iama de cateva ori. Practic, la ora actuala, locuitorii din intreaga comuna traiesc cu teama ca oricand cineva le poate intra in curte sau in casa si sa-i lase fara bunurile de care se folosesc zilnic. Pentru ca se fura orice, de la lingura si furculita, pana la animale vii si bautura.

Nu exageram deloc cand spunem ca oamenii traiesc cea mai cumplita perioada, o perioada in care n-au siguranta nici in propria locuinta, iar bunurile le dispar din gospodarie de parca ar fi sub bagheta unor iluzionisti.”

Acestea erau cateva dintre aspectele prezentate de noi in cursul lunii februarie. La nivelul IPJ Buzau situatia a fost aprofundata cu seriozitate. Poate ca la inceput politistii buzoieni au fost sceptici, dar in cele din urma s-au convins ca situatia este disperata. In consecinta, de la nivelul IPJ Buzau s-au dispus masuri speciale pntru revenirea la normalitate in Movila Banului si in Mihailesti, alta comuna in care hotii faceau legea. In aceste doua comune se actioneaza non-stop cu forte sporite de politisti, echipaje de jandarmi si grupe de interventii speciale, gata oricand sa restabileasca linistea.

Daca pana la instituirea starii speciale la Movila Banului, noaptea pe ulite te intalneai la tot pasul cu localnici purtand cagule din dresuri, acum noaptea, nici cainii nu mai latra, dupa cum spun movilenii.

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings