CEL MAI RAVNIT… CEL MAI MAHNIT

Un baiat destept care se lauda prin urbea noastra ca este portavocea primarului, a reusit sa-l faca de minti pe vicele Neder…Asa dupa cum spuneam, omul nostru in timp ce se plimba cu lotca pe Iazul morilor, la semaforul din Unirii Nord, a dat cu pagaia in falca lui Adita. Si asta dupa ce timp de doi ani Andrei a fost laudat, paraludat… si ridicat la rangul de cel mai ravnit burlac. Burlacul, neintelegand mesajul, incetosat de fumuri consilieresti, a pus botul si toata iarna n-a putut vorbi decat prin caninul de dreapta. De ascultat, a tot ascultat, ca deh, gurile impodobite de la natura cu dinti de aur i-au dat sfaturi de l-au intors pe dos. Andrei, ramas singur printre prieteni, ignorand sfaturile parintesti, n-a vazut cati lupi stau la panda. In special pe cel rau care-si infige coltii in tot ce-i sta in cale. Pana acum a zdrentuit tot, doar unul i-a ramas…si acela este ursul.

Chestiunea este ca cel mai ravnit a ajuns cel mai mahnit. Deocamdata nu realizeaza…dar cand o sa viseze rational, o sa fie prea tarziu.

Pana acum, un singur aspect este cert. Andrei Neder intra in istoria urbei ca fiind singurul viceprimar care a cedat prea usor, fara lupta, fara sa incerce macar un croseu de dreapta. Pentru ca datoria unui ales, indiferent de obtiunile politice de moment, ramane sau ar trebui sa ramana, interesul buzoianului. Chiar daca la nivel de municipiu sunt peste o suta de mii de interese, cu timpul, cu munca si rabdare, interesele pot fi diminuate. Pentru ca cei adunati de doua ori pe luna in sala 24 au DATORIA de a lasa ceva in urma lor dupa un gudurat de patru ani si slalom printre interesele proprii ori cele de grup. Buzaul si buzoienii conteaza, restul sa ramana in gaurile covrigilor manjiti cu mult mac politicianesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings