CARMEN MOISE, JURNALISTA DE AUR

Finis la New York Festivals World’s Best Television & Film 2013, iar la  categoria Best Camerawork, au castigat romanii cu reportajul carmen foto“Pe-un picior de iad”.

Pe-un picior de iad”, reportajul câştigător, realizat de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (editor), prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

„Cred că e cea mai fericită zi din viaţa mea, spunea Carmen Moise. Nu cred, sunt sigură! Acum 3 zile a fost ziua mea. În avion, spre America, am împlinit 39 de ani. Mi s-a spus mereu că e îngrijorător pentru o femeie când se apropie de 40. Ei bine, pentru mine nu e deloc. Mă simt împlinită şi fericită. Am muncit foarte mult pentru asta şi aş mai face asta încă 39 de ani de acum încolo, dacă aş mai putea, numai ca să mai trăiesc un astfel de moment. Îi multumesc lui Cristian Tamaş, pentru că ştie întotdeauna cum să pună în imagine cuvintele mele, lui Zsolt Lenard, pentru toate nopţile frumoase petrecute la montaj, lui Carmen Avram, pentru că a crezut şi crede în mine în continuare, şi tuturor colegilor care au devenit în ultimii ani familia mea”.Parafrazandu-l pe Ciutacu, pot spune ca sunt “vorbe grele” rostite de unul dintre jurnalistii buzoieni care merita tot respectul.

Carmen Moise  ramane unul dintre cei mai buni jurnalisti buzoieni, o doamna modesta, o doamna extrem de muncitoare, o doamna la care logica reporterului se suprapune pe vocea blanda a omului Carmen Moise. Carmen si-a castigat respectul muncind in fata si in spatele camerei, a stiut pe ce drum sa mearga si unde sa ajunga. A demonstrat ca se poate face televiziune de succes si fara a face politica, fara sa fii la tot timpul cu capul plecat si sa spui “bine sefu”.

Carmen Moise ramane un exemplu de modestie, profesionalism si bun simt pentru toti jurnalistii indiferent de rangul pe care-l poarta dupa ei. Carmen traieste momentul, tot ceea ce face ea pleaca din sufletul ei bland, din educatia desavarsita pe care a stiut sa o axcumuleze atunci cand a fost cazul.

Multumim Carmen, multumim pentru devotamentul tau, pentru munca ta, si, sa ramai aceeasi!

Titi Petre

Privacy Policy Settings