MITA, PROSTIE, FLAGRANT

La data de 10.04.2013, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Buzău, sub politist_mitacoordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au prins în flagrant un bărbat care a încercat să mituiască un poliţist pentru a-i înapoia certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care-l conducea, ridicat cu ocazia unui control rutier.

Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus de poliţist la Direcţia Generală Anticorupţie – S.J.A. Buzău.

În fapt, în ziua de 10.04.2013, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Buzău l-a depistat în trafic pe C.M.C. care conducea un autoturism având pe certificatul de înmatriculare al maşinii menţiunea „înstrăinat la data de 29.06.2012”.

Întrucât C.M.C. nu a înmatriculat autoturismul în termen de 30 de zile de la data înscrisă pe certificatul de înmatriculare, fapta constituie contravenţie conform prevederilor art. 11, al. 5 din O.U.G. nr. 195/2002, motiv pentru care, în baza art. 101, al. 1, pct. 4 din O.U.G. 195/2002. Poliţistul a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 450 de lei şi ridicarea certificatului de înmatriculare al autoturismului.

În acel moment, C.M.C. i-a promis poliţistului că îi va da suma de 200 de lei pentru a-i înapoia certificatul de înmatriculare al maşinii, spunând că va reveni imediat întrucât nu are această sumă de bani la el.

În baza denunţului poliţistului, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Buzău sub coordonarea procurorului competent au procedat la organizarea flagrantului la sediul unităţii de poliţie, C.M.C. fiind prins în momentul în care îi oferea poliţistului suma de 200 de lei.

Faţă de C.M.C. a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu învinutul în stare de libertate. Prostia se plateste scump !

 

 

Privacy Policy Settings