DOCTORANDUL “GIOGIOACA”

Ştiu că democraţia noastra românească înseamnă de fapt doar dreptul de a ne alege baietii destepti care să ne sature de vorbe înconservatori următorii patru ani. Însă cel mai important lucru pe care trebuie să îl pricepem noi, românii, este acela că politicienii nu se vor schimba singuri. Daca mâine am putea schimba întreaga clasă politică din România cu nişte oameni noi, care nu au mai fost în politică până acum şi nu au mai deţinut nici o demnitate publică niciodată, sunt convins că într-un an de zile ar deveni la fel de corupţi ca şi politicienii de acum.Asa ca, sa ne multumim cu ce avem. Cel putin “Giogioaca”, cel pe care noi buzoienii l-am ales in proportie de…, dar sa nu dam procente ca-l incurcam prea tare pe parlamentarul nostru drag, face totul la vedere si este previzibil. Este omul cel mai bun pentru ca stim cu un an inainte unde vrea sa ajunga. Este bine ca nu face parte din categoria politicienilor misteriosi, cu aere si fumuri de Casa Poporului.

Conservatorii au fost foarte inspirati cand au hotarat sa-l puna pe “Giogica” paznic la balanta buzoiana. Au vrut un om cu bani! Deocamdata omul nu are bani, are doar “balastru” Dar “balastru”… inseamna bani. Trei vagoane la Bucuresti, cate o basculanta in fiecare comuna, trei roabe pe cap de consilier, putin praf in ochii electoratului si face o organizatie beton.

Oamenii sunt suparati pe “Giogica”ca unul ca el a ajuns in Parlamet. Daca pe perioada campaniei electorale candidatul “Giogica” intra in gura presei, nu se intampla nimic, oricum nu conta. Mai mult conteaza trei mici, trei halbe si trei ochi albatri a la “Cosbuc”. Si oricum, in Parlament este loc si de “balastru”…

Oamenii sunt suparati ca “Giogica” nu prea stie sa se exprime. Cred ca ar trebui sa-l lase in pace. Nici Ceausescu nu stia… si cu timpul a ajuns vedeta impuscata.

Oamenii sunt suparati ca “Giogica” are doar opt clase si un liceu de care s-a aflat abia saptamana asta. Cred ca ar trebui sa-l lase in pace. Ambitios cum pare, la sfarsitul mandatului de parlamentar, “Giogica” ne va flutura in fata trei diplome universitare, iar in viitoarea campanie ne va suci mintile cu ideile doctorandului in exercitiu si cu o catedra pe care o conduce la universitatea “ “Giorgica BBBB” ( Bentu, balast, beton, balanta- n.a.).

Nu trebuie sa fie nimeni suparat pe “Giogica”, nici chiar Vlase care si-a pierdut timpul de pomana la PC, nici domnul presedinte Pana si nici domnul procuror Radu.  Nu au pentru ce sa fie suparati. Ei trebuie sa ramana in partid, sa-l sprijine pe “Giogica”, sa-l ajute,  pentru ca oricum nu va face nimic.

Titi Petre

P.S. La inceputul saptamanii viitoare, “Giogica” i-a convocat pe sefii din agricultura buzoiana, oameni care, din punct de vedere politic, sunt sustinuti de PC. Stim foarte bine ca printre acestia, se afla unii dintre cei mai buni specialisti romani in agricultura, oameni cu doctoratul “pe bune”, oameni cu o caruta de inventii si plante omologate. Stiti ce le va spune “Giogica”: ” baieti, voi va faceti treba,  ca eu dau cu sapa…”

Privacy Policy Settings