BUZAUL VAZUT DIN MICROBUZ

Una dintre cele mai interesante actiuni initiate de Centrul de Cultura Buzau consta intr-un concurs  de fotografie. Fotografi amatori si DSC00440profesionişti au posibilitatea de a câştiga lunar timp de peste o jumătate de an premii în bani. În plus, la finalul celor opt luni de concurs, cei care au surprins cele mai interesante imagini vor primi alte premii substanţiale. „Scopul acestui concurs este de a realiza o colecţie de fotografii pentru Centrul de Cultură şi Artă, pentru a ne ajuta la realizarea materialelor de promovare a judeţului. Din inventarul făcut odată cu preluarea funcţiei, am constatat că nu există aproape deloc imagini actuale din judeţ. Am hotărât astfel să organizăm acest concurs, care va cuprinde toate zonele culturale, de relief şi toate zonele de interes public din judeţ, inclusiv cele sportive. Vom cuprinde toate anotimpurile, aşa că vom începe concursul pe 15 noiembrie şi îl vom finaliza pe 30 iunie”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului de Cultură şi Artă Buzău.

Toţi cei interesaţi să participe la concurs au nevoie doar de propriul aparat de fotografiat, urmând ca în fiecare lună cei înscrişi să fie „îmbarcaţi” în microbuzele puse la dispoziţie de organizatori şi să se deplaseze în locaţiile stabilite pentru a surprinde imagini cât mai interesante. La sfârşitul fiecărei deplasări, participanţii vor descărca fotografiile pentru ca acestea să fie la dipoziţia juriului format din specialişti de la Bucureşti. În fiecare lună vor fi premiate cele mai bune poze: Premiul I – 250 de lei, Premiul II – 150 de lei, Premiul III – 100 de lei. Totodată, la finalul concursului, în luna iunie vor fi stabiliţi marii câştigători: Premiul I – 5.000 de lei, Premiul II – 3.000 de lei, Premiul III – 2.000 de lei, şi două menţiuni a câte 1.000 de lei.

„Tot în fiecare lună vom organiza expoziţii la Galleria Mall. Interesul nostru este să avem cât mai multe fotografi şi nu există nicio restricţie privind vârsta sau profesia concuren­ţilor. Noi vom stabili de fiecare dată temele deplasărilor şi zonele. Fiecare concurent va ceda însă drepturile de autor organizatorilor”, a mai declarat Adrian Petre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings