ARENDAS, BUN DE PLATA

Întreprinzător agricol, suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 70.000 de leiARENDAS

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Gherăseni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

         Acesta este suspectat că în perioada 2011-2012, în calitate de persoană fizică neautorizată, a desfăşurat activitatea de exploatare a terenurilor agricole prin înfiinţarea de culturi agricole pe suprafeţe de teren luate în arendă şi proprietate personală, valorificând producţia astfel obţinută.

În luna decembrie 2010, veniturile obţinute din prestări servicii în agricultură ar fi depăşit plafonul de 35000 de euro echivalent în lei, fără ca cel în cauză să se declare plătitor de TVA.

Contribuabilul avea obligaţia de a se înregistra ca plătitor de TVA, iar începând cu data de 01.02.2011 ar fi trebuit să colecteze, să declare şi să plătească taxa respectivă.

Prin această manoperă frauduloasă, suspectul s-ar fi sustras de la plata către bugetul de stat a sumei de 69.207 lei, reprezentând TVA.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Privacy Policy Settings