Am vazut-o şi pe asta!Biserica a dat liber la „binecuvântarea” maşinilor

Mai nou, binecuvântarea autoturismului este una dintre cele mai uzitate practici de către românii care îşi achiziţionează o maşină. Iatăpatriarhul_daniel ca acum a devenit oficială. Noul Molitfelnic, după care sunt organizate toate slujbele religioase şi rânduielile, cuprinde o ierurgie specială pentru cei care vor să îşi binecuvânteze maşina.

Luna aceasta a apărut la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române cu aprobarea Sfântului Sinod şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea Molitfelnic.

În “Cuvântul înainte”,  Patriarhul Daniel a scris: „cartea numită Molitfelnic cuprinde în principal rânduiala săvârşirii Sfintelor Taine, a ierurgiilor, a altor slujbe şi rugăciuni de sfinţire a vieţii omului credincios şi a lucrărilor sale, de binecuvântare şi sfinţire a firii înconjurătoare, a lăcaşurilor şi obiectelor de cult, a unor momente deosebite din viaţa comunităţilor creştine, de izbăvire a omului şi a naturii de puterea şi lucrarea duhurilor rele”, potrivit Basilica.

Lucrarea de 819 pagini cuprinde “unele rânduieli şi rugăciuni cerute de nevoile pastorale contemporane”, care au fost adăugate din surse mai vechi, sau traduse direct din limba greacă.

Între rânduielile şi rugăciunile apărute ca urmare a nevoilor contemporane se numără Sfeştania pentru binecuvântarea unui vehicul, Sfeştania la începerea unei lucrări de folos obştesc, Sfeştania la începerea unei lucrări particulare, Rânduiala sfinţirii uneia sau mai multor icoane cu felurite chipuri, Rugăciune la binecuvântarea unui monument sau Rugăciune la încheierea anului şcolar.

Privacy Policy Settings