Vantul va bate cu pana la 100 km/h

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat, marti dimineata, atentionarile de vreme rea, emitand un cod portocaliu de vijelii valabil pentru mai multe judete.

Astfel, codul portocaliu intra in vigoare la ora 11:00 si expira la 20:00 si vizeaza cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei si nord-estul Munteniei. In intervalul mentionat, vor fi intensificari puternice ale vantului, cu viteze la rafala in general, cuprinse intre 80 si 100 km/h si vijelii.In intervalul mentionat, in Oltenia si Transilvania, precum si in vestul si centrul Munteniei (judetele Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in zona Municipiul Bucuresti) vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h si izolat peste 70 km/h. In zona montana inalta vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.
Local, in zonele deluroase si montane, precum si in centrul teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina.
Aversele vor putea avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.

De asemenea, tot de la 09:00 a intrat in vigoare un cod galben valabil pentru Moldova, Dobrogea si estul Munteniei. Astfel, in intervalul mentionat, in Moldova, Dobrogea si in estul Munteniei (judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata care se va manifesta prin vijelii, intensificari ale vantului cu viteze, in general, cuprinse intre 65…75 km/h, grindina, averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings