CAT COSTA UN MUC DE TIGARA ?

Codul Rutier 2020 a înregistrat mai multe modificări în ultima perioadă. Astfel, noile schimbări prevăd amenzi uriașe pentru șoferi care transformă strada într-o scrumieră.

Astfel, cei care aruncă mucuri de țigară sau alte resturi pe geamul automobilului vor fi amendați cu până la 2.900 de lei. Sancțiunile sunt din clasa a IV-a și, conform legislației în vigoare, se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

În ultima lună, polițiști rutieri au oprit mai mulți șoferi în trafic pentru a le aduce la cunoștință acest lucru. Amenzile vor fi acordate în trafic la fel ca orice altă contravenție săvârșită de conducătorii auto și pedepsită de oamenii legii.

De la 1 iulie, cei care dau examen pentru obținerea permisului de conducere trebuie să aibă cel puțin 10 clase terminate. În trecut, era nevoie doar ca aceștia să fie la vârsta majoratului. Totodată, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical, pentru reînnoirea permisului de circulație.

Pe viitor, evaluările medicale şi psihologice pentru toţi conducătorii auto vor fi îmbunătăţite prin actualizarea periodică a baremurilor de evaluare, penyru a elimina posibilitatea obţinerii frauduloase a acestor avize. De asemenea, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei care folosesc telefonul la volan, aceasta fiind una dintre cauzele majore de accidente rutiere.
Autorităţile au în vedere şi monitorizarea video a probei practice pentru obţinerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care sunt favorizate unele persoane. Alte modificări au în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, dar şi majorarea perioadei de suspendare a permisului auto în funcţie de numărul de kilometri cu care a fost depăşită limita de viteză.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings