TREI SFINŢIRI CU IZ ELECTORAL

Titi Petre

Duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfintit catedrala Sfântul Sava, parculetul din preajma ce poarta numele Sfintilor Martiri Brancoveni si Pasajul (subteran) Unirii.

In sinaxarul zilei de 16 august, sunt praznuiti Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei. Domnia lui Constantin Brancoveanu a inceput sub semnul aparitiei Bibliei in limba romana, numita “de la Bucuresti”, in anul 1688. Si-a asumat rolul de protector al tiparului si scolilor din Muntenia, dar si din Transilvania. De aici vine si dnumirea data parcului de langa Catedrala, iar prim beneficiar ar fi copiii dupa cum spunea Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Prezent la ceremonie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că luni va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac…dar suntem la biserică”, a declarat Ciolacu jurnaliştilor, la finalul evenimentului.

Pe de altă parte, în discursul ţinut în faţa celor prezenţi, Marcel Ciolacu a declarat că recunoaşte că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier: ” Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”.

De asemenea, a fost sfintita si galeria foto istorică ”Buzăul, oraș deschis de istorie”, aflata in Pasajul subteran de la Bisericuta Copiilor, denumit generic „Pasajul Unirii”.

La ceremonie au participat, primarul Toma in calitate de (co)amfitrion alaturi de „Soimii patriei” (asa vorbesc buzoienii!) din viitorul Consiliu Local (operatiune neinspirata care a dat un iz electoral intregii ceremonii), dar si  de  „fratele” (de trei zile)  Petrus Neagu, presedintele Consiliului Judetean.

Începute în anul 1993, la inițiativa preotului Mihail Milea, lucrările de construire a Catedralei Copiilor Sfântul Sava din Buzău au fost finalizate în 2015, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian. Slujba de târnosire a locașului de rugăciune a avut loc în data de 11 octombrie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings