TREI APARATE NOI PENTRU OCHII TAI

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a achizitionat trei aparate medicale,  pentru cabinetul de  Oftalmologie: un ecograf ocular, un biometru (aparat pentru măsurătoare operaţie de cataractă) şi un autorefractometru (aparat pentru măsurarea dioptriilor şi pentru cataractă). Noile dotări au intrat în posesia Spitalului Judeţean, urmând a fi utilizate de către cadrele medicale pentru a asigura pacienţilor un act medical de calitate.

Investiţia era extrem de necesară, spune conducerea Spitalului, în condiţiile în care personalul medical folosea, până acum, aparate care erau uzate din punct de vedere medical. Noile aparate sunt de mare utilitate pentru cabinetul de Oftalmologie, având în vedere numărul mare al solicitărilor venite din partea pacienţilor.

” Le aşteptam de foarte mult timp şi iată că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați şi pacienţii din judeţul Buzău, care au probleme oftalmogice. S-au cumpărat un ecograf şi un biometru care sunt într-un singur aparat modern, exterem de fiabil, care diagnostichează cu precizie bolile de ochi şi urgenţele în special, şi pentru calculul măsurilor dioptrice la cristalinele pe care le implantăm la boala numită cataractă. Al treilea aparat este un autorefractometru foarte performant, pe care l-am primit în acelaşi transport, de care suntem foarte mulţumiţi că putem asigura un act medical de calitate pentru pacienţi.”, a declarat Dr. Valentin Cotea, şeful Secţia Oftalmologie.

Investiţia se ridică la aproape 180.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Buzău.

Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău: „De la începutul pandemiei, am alocat fonduri importante Spitalului Județean de Urgență Buzău şi vom aloca în continuare pentru a creşte eficiența în lupta împotriva noului coronavirus. Dar, cu toate acestea, apariția acestui virus nu a făcut să dispară celelalte afecțiuni ale oamenilor.

Chiar dacă traversă m o perioadă dificilă, cu o presiune uriaşă asupra sistemului medical, continuăm investițiile în infrastructura de sănătate din județul nostru. Pacienții au nevoie, mai mult ca niciodată, să poată fi diagnosticați şi tratați în Buzău. Medicii, prin efort, implicare şi dăruire luptă pentru a vindeca oamenii, încercând în acelaşi timp să diminueze riscul de infectare cu noul coronavirus. Susținem toate aceste eforturi şi încercăm, prin continuarea investițiilor, să le uşurăm munca şi să oferim buzoienilor o nouă şansă şi încrederea de a se trata la Buzău.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings