CANICULA A VENIT, IAR COVID-UL N-A MURIT!

Va mai aduceti aminte de declaratiile facute de catre specialisti in urma cu cinci luni ? Daca nu, iata doar doua declaratii care ne dadeau mari sperante la vremea respectiva, sperante ca virusul se va domoli, iar noi, romanii din Romania, vom intra in normalitate.

Rafila: Când se va încălzi, răspândirea virusului va scădea

24.02.2020 11:06, Digi24

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

„Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

05.04.2020 12:31, Mediafax

Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au studiat în ce condiții noul coronavirus este activ sau poate muri în doar câteva minute. SARS-CoV-2 este afectat de temperaturile înalte, dar rămâne stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade. La această temperatură, infecția poate dura până la două săptămâni, în timp ce la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar 5 minute, potrivit TASS.

Potrivit unui raport, la 22 de grade, virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute. 

SARS-CoV-2 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână. De asemenea, noul virus poate rezista pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).”

  Dupa cinci luni trecute de la vremea declaratiilor facute de specialistii specialistilor, temperatura, la umbra, a  depasit cu mult granita celor 30 de grade si, in urmatoarele zile urmeaza sa ajunga la 40 de grade in jumatate din tara. Contrar celor spuse de specialisti, COVID 19 pare sa se simpta mult mai bine, este mai vioi ca oricand, ii ataca nemilos pe romani si rade sub masca infierbantata de razele de 35-36 de grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings