SPITALUL JUDETEAN, RAPUS DE CAPUSELE EXTERNALIZARII

Spitalul Judetean Buzau va avea un management privat. Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi mancare spitalBigiu va supune votului consilierilor un proiect de hotarare prin care Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean trebuie sa organizeze o licitatie pana in luna mai a anului viitor, in urma careia sa se desemneze un manager privat al unitatii sanitare.

Pe surse, am aflat ca se porneste de la premisa ca externalizarea serviciilor a fost o afacere nu tocmai benefica pentru Spitalul Judetean si, se pare, nici pentru prestatorii de servicii. Se pare ca in viitor se vor aplica doua devize: “ Suntem prea saraci ca sa ne permitem sa mancam de la restaurant” si “Suntem prea prosti daca nu putem san e pazim Spitalul”

Se pare ca modelul “Slobozia” a cam pus pe ganduri inclusiv pe mai marii ministerului.Situaţie paradoxală la Slobozia, unde Spitalul Judeţean de Urgenţă are conturile goale şi cu toate acestea pacienţilor nu le lipseşte nimic: nici căldura din saloane, nici mâncarea, ba mai mult, nu sunt nevoiţi să-şi aducă de acasă nici măcar un pansament. În plus, spre deosebire de alte unităţi medicale din ţară, spitalului nu-i lipsesc nici medicii specialişti. Angajaţii spitalului au pus bazele unei fundaţii care strânge donaţii pentru unitatea medicală. În ciuda tuturor problemelor specialiştii angajaţi acolo îşi fac treaba cu brio, spun pacienţii, iar ei sunt mulţumiţi. Cheia supravieţuirii în cazul de faţă este susţinerea unităţii medicale din donaţii. După ce unitatea medicală a rămas fără fonduri, conducerea spitalului a făcut apel la fermierii din judeţ pentru a asigura hrana pacientilor internaţi aici. Aceştia au donat aproape 100 de tone de gâu şi porumb şi 30 tone de legume. Tot din donaţii, spitalul a achizitionat de curând un cuptor şi un malaxor, iar angajaţii de la bucătărie s-au transformat în brutari.
Conducerea spitalului a reuşit să obţină din donaţii aproape tot ceea ce este nevoie pentru hrana pacienţilor.

Întrucît o bună parte din banii de mîncare erau utilizaţi pentru achiziţionarea conservelor necesare preparării hranei bolnavilor, acestea se «fabrică» acum de către bucătarii spitalului.

Daca vrei, poti! Si fara management privat!

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings