,,Lumina Math” a “plusat” la câştigători

Se spune că matematica este regina ştiinţelor şi muzica raţiunii. Pentru a demonstra acest lucru, cei mai luminabuni elevi din judeţ de la clasele II – VIII, şi-au pus în valoare cunoştinţele în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute competiţii de matematică realizată simultan în mai multe judeţe din ţară. La nivelul Buzăului concursul ,,Lumina Math”, realizat de organizaţia cu acelaşi nume, s-a desfăşurat sâmbătă, 15 noiembrie, în cadrul a numeroase unităţi educative partenere dintre care amintim: Şcoala Generală ,,George Emil Palade” Buzău, Şcoala Generală  Breaza, Şcoala Generală  Şarânga, Şcoala Generală  Poşta Câlnău, Şcoala Generală Vadu Paşii etc.

Numărul elevilor din judeţ care s-au întrecut în calcul şi algoritmi a  fost de 1306. Concursul, aflat la cea de-a XVII-a ediţie, s-a bucurat de rezultate foarte bune din partea concurenţilor pasionaţi de rigoarea şi frumuseţea matematicii. Munca lor nu a rămas nerăsplătită premiile oferite celor mai buni dintre concurenţi fiind foarte consistente. Astfel, 10 dintre câştigători vor beneficia gratuit de o tabără la Potigrafu,  în apropiere de Ploieşti. Având în vedere multitudinea facilităţilor de care dispune campingul Potigrafu copiii se vor bucura atât de activităţi specifice domeniului în care s-au făcut remarcaţi cât şi de activităţi sportive sau recreative. De asemenea alţi 50 de elevi au fost recompensaţi cu premii importante în bani urmărindu-se stimularea şi susţinerea copiilor dornici să se afirme în această ramură.

Potrivit coordonatorilor  de la nivelul judeţului Buzău  – profesorii de matematică Iorgu Mînzală, Cristina Drugă şi Daniel Iarca  – obiectivul concursului Lumina Math este cel de a creşte randamentul copiilor la matematică, de a-i familiariza cu atmosfera de examen, de a-i motiva pentru studiul matematicii, de a îmbunătăţi cooperarea între şcoli şi de a  sprijini unităţile educative în vederea aprecierii nivelului elevilor.

Festivitatea de premiere a avut loc astazi, 18 decembrie 2013, în Amfiteatrul Liceului Pedagogic ,,Spiru Haret”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings