SCOALA INCEPE IN FORTA

Dupa o vacanta prelungita, cu zapada si doua coduri rosii, semestrul al doilea a inceput si se incheie in 20 DOIiunie, elevii din clasa a VIII-a urmand sa participe la simularea evaluarii nationale, in timp ce in martie va fi simularea bacalaureatului, iar in luna mai, in premiera, vor fi evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.
In semestrul al doilea sunt programate evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a si examenul de bacalaureat, dar si simularile acestora.

Simulare pentru BAC si pentru elevii clasei a XI-a

Astfel, la o saptamana de la revenirea din vacanta intersemestriala, respectiv in perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluarii nationale, pentru elevii din clasa a VIII-a. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, in premiera, si elevii din clasa a XI-a, va fi intre 3 si 7 martie.

In perioada 7-11 aprilie a fost programata saptamana “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, cand elevii vor participa la activitati extracurriculare si extrascolare. La finalul acestei saptamani, elevii vor avea vacanta de primavara, care va incepe in 12 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti.

In perioada 6-29 mai vor fi organizate, in premiera, evaluari nationale pentru toti elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Evaluarile vor fi organizate in doua sesiuni, a doua fiind rezervata elevilor care au absentat, din motive intemeiate, la prima examinare. Notele obtinute de elevi la aceste evaluari nu vor fi trecute in catalog.

Tot in luna mai, in perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale sau care participa la olimpiade internationale in 2014 vor sustine bacalaureatul intr-o sesiune speciala.

Examenele la limba romana si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la suta.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a in perioada 10 iunie – 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termina liceul in 2014 se incheie in 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, in 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra in vacanta de vara in 21 iunie, anul scolar 2014-2015 urmand sa inceapa in 14 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings