A TREIA INCERCARE PENTRU BIANCA…

După cum se ştie, în urmă cu nouă ani, celebra trupă  Sistem şi Luminiţa Anghel au ocupat locul trei în fata popiifinala concursului, înregistrând astfel rezultatul-record al României. Intre timp trupa Sistem s-a decimat, parte din ea formand trupa Cobzality. Trupa Cobzality înseamnă Sebastian Burneci, Florin Romaşcu, Cristi Moroianu, Bianca Purcărea şi Robert Magheţi  Acum, Florin, Robert și noii lor colegi – Bianca Purcărea (voce), Cristi Moroianu (nai), Sebastian Burneci (trompetă) şi Dorin Cuibariu (instrumente tradiţionale de suflat) – au pregătit o piesă care îmbină sonorităţile moderne cu latura tradiţională şi spune o poveste de dragoste dintre o fată de la ţară şi un astru. Show-ul de la Eurovision este inspirat din folclorul românesc şi va include măşti din Maramureş, tobe exotice şi căluşari.

Bianca Purcarea  a mai participat de două ori la aceasă competiție muzicală, o dată pe cont propriu, în 2013 și prima dată, în 2010, alături de trupa de backing a Paulei Seling și a lui Ovi.

Perioada de înscrieri pentru Selecția Națională se încheie pe 14 ­fe­bruarie. Pe 19 și 20 februarie va avea loc preselecția pieselor înscrise, în urma căreia un juriu de specialitate va alege melodiile finaliste (maximum 12 piese). Concursul european se va desfășura la Copenhaga, în Danemarca, pe 6 și 8 mai (semifinalele) și 10 mai (finala). România va concura în cea de-a doua semifinală, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia și Elveția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings