SAPTE ZILE GRELE PINA LA SENTINTA

Ancheta demarata de Consiliul Judetean la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau ii va mai tine cu inima incordata inca o saptamana pe copil_legat_de_patangajatii care se simt cu musca legata de cap. Abia marti, 19 februarie, unii dintre angajati vor putea rasufla usurati, iar altii vor incepe sa refuleze. Pana atunci va putem spune ca trebuie clarificate o serie de concordante in declaratii, in sensul ca unele spuse ale impricinatilor se bat cap in cap.

Pana in acest moment anchetatorii au audiat noua asistente medicale, doua ingrijitoare, doua infirmiere, precum si asistenta sefa si medicul sef de sectie.

In urma cu doua saptamani, eram cu rotii socati de imagini îngrozitoare prezentate din secţia de Pediatrie de la Spitalul Judeţean din Buzău. Copilaşii bolnavi erau legaţi de mâini şi de picioare de pătuţuri pentru a nu le deranja pe asistente şi pe infirmiere. Micuţii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani erau internaţi fără părinţi în spital, majoritatea copilaşilor  legaţi de pat cu faşă suferă de ADHD sau de alte afecţiuni psiho-motorii.Medicul pediatru, Carmencita Pricop spunea că astfel de practici nu sunt tocmai potrivite, dar că în lipsa personalului medical auxiliar care să aibă grijă de copiii fără părinţi sunt necesare şi se practică şi în spitale mai mari din Bucureşti.

“Poate prin intermediul dumneavoastră , al presei, cineva de acolo de sus din minister o să vadă cam care este situaţia în spitalul judeţean Buzău şi o să ia măsurile care se impun”, a declarat sefa sectiei pediatrie din spitalul buzoian.

Privacy Policy Settings