Presedintele Bagiu ii chestioneaza non stop

PRIMARII NU SCAPA

  Presedintele Bagiu ii chestioneaza non stop

Presedintele Consiliului Judetean, Marian Cristinel Bîgiu, a programat întâlniri cu primarii din judet, pentru a identifica prioritătile cristi-bagiuedililor locali pentru acest an, înainte de aprobarea bugetului pentru 2013.

”Este foarte important să avem aceste consultări, pentru a identifica nevoile si prioritătile locuitorilor din fiecare comună. Din bugetul aferent acestui an vreau să alocăm fiecărei localităti, în măsura posibilitătilor, o sumă de bani cu care să poată să rezolve principalele probleme ale comunitătii locale”, a declarat Cristi Bîgiu.

În urma discutiilor avute cu primarii, s-au profilat trei domenii de interes pentru comunitătile locale: infrastructura de transport, apă si canalizare si reabilitarea si modernizarea scolilor din comune.

”Asa cum am anticipat, drumurile reprezintă principala preocupare a primarilor. stim cu totii că trebuie să îmbunătătim infrastructura de transport. Sunt zone în judet deosebit de frumoase, cu potential turistic, dar în care nu se poate ajunge, sau accesul este îngreunat. Vreau ca 2013 să fie punctul de plecare pentru remedierea acestei situatii”, a spus Cristi Bîgiu.

Presedintele Consiliului Judetean a arătat că pe lângă infrastructură, celelalte două domenii majore de interes, canalizarea si scolile, reprezintă puncte cheie pentru majoritatea primarilor cu care s-a întâlnit.

”Vreau ca începând din acest an să reusim, treptat, să îmbunătătim calitatea vietii locuitorilor judetului. Este adevărat că nu vom putea face totul dintr-o dată, că este nevoie de timp si de bani, dar cred că dacă vom canaliza eforturile si investitiile în proiectele mentionate vom reusi”, a arătat Cristi Bîgiu.

Presedintele CJ consideră că astfel de consultări ar trebui să devină o constantă a activitiătii oricărui ales local.

”La începutul acestui an am lansat o dezbatere pe o retea de socializare prin care am invitat cetătenii judetului să discute probleme cu care se confruntă, pentru a vedea care sunt principalele proiecte pe care aceștia le doresc implementate. Numărul mare de răspunsuri si implicarea oamenilor mi-au arătat că aceste consultări sunt benefice si vreau să asigur cetătenii, încă o dată, că părerile lor nu vor fi trecute cu vederea”, a mai spus Cristi Bîgiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings