Medicamente falsificate vandute in farmaciile din Buzau

Politistii fac, miercuri dimineata, mai multe perchezitii in Bucuresti si sase judete, la firme si persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul comercializarii de medicamente.
Agentii de politie efectueaza 64 de perchezitii la domiciliile suspectilor si la sediul unor firme in acest dosar, in care prejudiciul se ridica la trei milioane de euro, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Descinderile au loc in Capitala si pe raza judetelor Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt.

Autoritatile verifica astfel 20 de societati comerciale specializate in activitati de depozitare si comercializare de medicamente, care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

“In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, in perioada anilor 2013-2014, reprezentantii societatilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea in lantul legal a unor medicamente cu valoare mare de piata utilizate in tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatita, diabet, procurate la negru de pe piata interna sau comunitara.

De asemenea, s-a mai stabilit ca, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) catre persoanele vizate din circuitul infractional, iar banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul ilicit prin transferuri bancare si contracte de imprumut fictive”, explica politistii in documentul citat.

Prin acest mecanism infractional, atat in circuitul legal din Romania, cat si in alte state, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate. In urma perchezitiilor, zece persoane vor fi aduse la audieri.

La actiune participa aproape 200 de politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si specialisti criminalisti, cu sprijinul SRI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings