“GRESELILE” MARCA “BIGIU”. DESFACUTE DE NEAGU !

Dupa cum se deruleaza ostilitatile, se pare ca la Consiliul Judetean  se incearca repararea “greselilor” facute pe vremea presedintelui Bigiu. Pana la finis, mai este mult…Chiar daca  acum sunt numai doua, putem aprecia ca “strategia” se indreapta pe un fagas normal.

 

“PROGNOZA” LUI COJOCEA. Secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Laurenţiu Gavrilă,  declara, la inceputul lunii decembrie, că proiectele întocmite pentru strategia de devoltare 2014-2020 ar fi trebuit postate pe site-ul Consiliului Judeţean Buzău în luna noiembrie, pentru dezbatere publică, însă acestea sunt de negăsit.”Am găsit două bibliorafturi, pe care era scris «Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020», bibliorafturi care erau goale». De proiecte s-a ocupat directorul Dragoş Cojocea, sper să ne lămurim mâine unde sunt proiectele”, a mai spus Gavrilă.

Directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, Dragoş Cojocea, ar fi fost cel desemnat de Cristinel Bîgiu să întocmească proiectele privind strategia de dezvoltare a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi să găsească firme care să semneze formal aceste proiecte. Cum stim ce s-a intamplat de MOS NICOLAE, putem aprecia ca intreaga  strategie de dezvoltare a judetului pentru urmatorii sase ani a fost compromisa. Ba, mai mult, pot spune ca a fost sabotata. In urma cu o saptamana, mai exact pe 22 ianurie 2015, pe site-ul CJ Buzau a fost publicata, in vederea  unei dezbateri publice,, Strategia de dezvoltare durabila si planul de actiuni ale judetului Buzau pe perioada 2014-2020”. Nu stim care varianta este cea publicata: cea disparuta ori una refacuta. Cert este ca cineva a incercat sa-si bata joc de prostimea buzoiana, de strategia unui judet. Si acea persoana ar trebui anchetata pentru sabotaj…

20 decembrie 2013. Ultima sedinta de consiliu a anului. Pe ordinea de zi se afla un punct 18  referitor la asigurarea unui management privat la Spitalul Judetean Buzau. Cristi Bigiu, presedintele CJ de atunci sustinea ca “un management privat ar constitui o opurtunitate pentru imbunatatirea activitatii celei mai mari unitati spitalicesti dein judet , in conditiile in care asumarea unei astfel de responsabilitati este relative redusa, la nivel de persoana fizica”. La vremea respectiva, ALARMA BUZOIANA a tras un semnal de avertizare vizavi de aceasta hotarare si, sustinea ca, in fapt, este o afacere bine gandita pentru una dintre firmele apropiate anumitor personae. Surse bine documentate sustineau ca mangementul Spitalului urma sa fie preluat de firma finului Florin Colgiu.

Se pare ca actuala conducere a CJ Buzau, chiar daca este interimara, incearca sa “dejoace” gafa din decembrie 2013 si, in sedinta de vineri, 30 ianuarie 2015, prin punctual 14 se cere revocarea Hotararii 254/2013 privind manager privat-persoana juridica, la Spitalul Judetean Buzau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings