Marina Baboi, pas hotarator spre Finlanda

Campionatele Internaționale de atletism ale României și-au desfășurat întrecerile in weekend pe Cluj Arena  , intr- o organizare perfectă și au reunit la start cei mai buni atleți ai momentului din țară dar și din Republica Moldova , atleți ce au concurat doar în baza invitației Federației Române de Atletism .

Marina BABOI , sprintera buzoiană legitimată la LPS Buzău și CSA Steaua București ,, pregătită de profesorii Doina Voinea și Gabriel Nicolau , invitată să participe la startul probei de 100 m plat si-a demonstrat cu adevărat valoarea câștigând intr-o manieră entuziasmantă această probă și devenind Campioană Internațională de seniori a României și totodată lidera absolută a sprintului românesc în 2017 !

Cel mai important succes din carieră a venit cu o zi înainte ca  MARINA BABOI să împlinească 18 ani , sprintera buzoiană facandu-si astfel un cadou senzațional de majorat !

Confirmarea baremului pentru Campionatele europene de juniori 1 din luna iulie din Italia , atingerea cifrei de 80 de clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere in carieră și în același timp a 17 oară în acest an când obține victoria intr-o cursa de sprint , sunt altele câteva repere deosebite bifate de Marina BABOI cu ocazia acestei competiții !

Prin această victorie categorică MARINA devine titulara in echipa națională de seniori a României ce va participa la Cupa Europei pe echipe ce de va desfășura la sfârșitul lunii iunie in Finlanda la Vaasa . De asemeni Marina urmează să concureze pe 1si 2 iulie la Campionatele Balcanice de juniori 1 ce vor avea loc la Pitești !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings