ULTIMA SEDINTA DE DRAGOSTE, INTAIA SEDINTA DE RAZBOI!

 

Sedinta consiliului municipal de astazi poate fi catalogata in doua moduri : „PUNCT SI DE LA CAPAT” sau „ULTIMA SEDINTA DE DRAGOSTE, INTAIA SEDINTA DE RAZBOI!”

Scrisoarea deschisa transmisa, ieri, tuturor redactiilor,de catre conducerea Companiei de Apa, parca anticipa discutii aprinse in sedinta ordinara a CLM. Insa, nimeni nu se astepta la replici dure intre primarul Constantin Toma si consilierul local Constantin Florescu, nimeni altul decat fostul sef al Tribunalului Buzau.

 

In preambul, Scrisoarea deschisa avea urmatorul continut: „Scopul general pe care îl urmărim, prin intermediul acestei scrisori deschise este de a încheia disputa publică și juridică ce s-a creat în jurul Companiei de Apă. Considerăm că este în beneficiul tuturor – consumatori, autorități locale, operator – să reconstruim relația dintre Compania de Apă și acționarul majoritar, bazându-ne pe patru principii: respectarea legalității, buna-credință reciprocă, transparența decizională și voința de a oferi condiții civilizate pentru cetățenii pe care îi deservim cu toții.

Proiectul de hotărâre nr. 187/18.05.2017, “pentru acordarea unui mandat special doamnei Georgeta Cristea …”, supus atenției și votului în ședința de Consiliu din 26.05.2017 conține prevederi contrare dispozițiilor instanțelor de judecată, care au constatat deja nelegalitatea unor hotărâri adoptate de Consiliul Local, la inițiativa primarului Municipiului Buzău. Astfel, propunerile de modificare a Actului Constitutiv, pentru care se cere votul pe 26.05.2017 sunt identice cu conținutul HCL 165/2016, hotărâre care a fost ANULATĂ de Tribunalul Dâmbovița pe data de 04.05.2017. Mai grav, această hotărâre, declarată nelegală de instanță, este invocată de primarul Toma ca argument legal în preambulul proiectului de hotărâre menționat! În plus, tot în preambulul proiectului de hotărâre este invocată HCLM 166/2016, hotărâre care a fost, de asemenea, ANULATĂ de instanța de judecată, pe data de 24.05.2017”.

 

Asadar, la punctul cinci de pe ordinea de zi a sedintei se afla „proiectul de hotarare pentru acordarea unui mandat special doamnei Cristea Georgeta prin care sa reprezinte municipiul Buzau in cadrul sedintelor Adunarii Generale Ordinare si.respectiv, Adunarii Generate Extraordinare ale Actionarilor S.C. „Compania de Apa” S.A. Buzau, convocate in zilele de 12.06.2017 si, respectiv 13.06.2017”

Avocatul Constantin Florescu a expus punctul de vedere legal vizavi de acordarea mandatului special doamnei Cristea Georgeta asa cum este prevazut in proiectul de hotarare. Practic, punctul de vedere contrazicea convingerile primarului.  Ca atare, primarul Constantin Toma „s-a aprins de furie” si a spus in fata microfonului: „ Ii multumesc domnului Constantin Florescu care a devenit si avocatul Companiei de Apa!”

Replica domnului Florescu a fost una diplomat avocateasca: „Noi va spijinim atata timp cat respectati legea!”

Discutiile nu s-au terminat aici, replicile au fost dure mai ales ca se vorbea despre „mafioti”, „hoti”, „penali” si despre „obsesisii” precum „politisti locali” si mai ales „Tescaru”.

Interesant de vazut ce turnura vor avea ostilitatile in perioada imediat urmatoare…cand orgoliile puse la bataie nu au nimic in comun cu ce vor buzoienii, ci doar cu ce vor reprezentantii lor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings