INCONSTIENTA CRASA. „TUICARU” CONDUS DE UN MECANIC AFUMAT

Poliţiştii buzoieni de la TF continuă cercetările în cazul unui eveniment în care un tren a acroşat un autoturism al cărui şofer nu s-a asigurat la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată / Mecanicul de locomotivă a fost depistat cu 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, în jurul pranzului, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că trenul personal care circula pe relaţia Nehoiaşu – Buzău a acroşat un autoturism la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată situat între staţiile Buzău Nord-Buzău.

Echipa operativă din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău a intervenit la faţa locului, iar din primele verificări efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul Rutier a rezultat că incidentul s-ar fi produs pe fondul neasigurării corespunzătoare la trecerea pasajului de către conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău.

Pasajul de trecere la nivel cu calea ferată era semnalizat cu indicatoare. Nu s-au înregistrat victime. Trenul implicat în incident a avut o întârziere de 58 de minute, iar un alt  tren a fost anulat.

Poliţiştii rutieri au luat împotriva conducătorului auto măsura sancţionării contravenţionale cu 9 puncte-amendă şi 6 puncte penalizare, conform prevederilor legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au testat alcoolscopic atât conducătorul auto, cât şi mecanicul de locomotivă, iar aparatul etilotest a indicat în cazul mecanicului de locomotivă o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul respectiv a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 329 şi 331 alin. 2 din Codul Penal („neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă” şi „prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului”), iar poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău continuă cercetările.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings