HAYSSAM, O NOUA MISIUNE ?

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane pentru a-si ispasi pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru acte de omar- iliciterorism, in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.
Informatia a fost facuta publica, vineri dimineata, de catre purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea.

“In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman”, a anuntat Oprea, printr-un comunicat de presa.

Omar Hayssam, liber?

Acesta a precizat ca Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara lui Hayssam. Totusi, purtatorul de cuvant al presedintelui a adaugat ca nu poate face publice detalii suplimentare.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei”, a mentionat Oprea.

Acesta a declarat pentru B1 TV ca Omar Hayssam se afla in Romania de la ora 06:40.

Mai mult, Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat pentru Pe surse ca Hayssam se afla in arestul Politiei Capitalei.

“Confirm ca se afla in custodia noastra! Este in arestul Politiei Capitalei, unde i se fac tot felul de analize… medicale… Dupa asta in scur timp se va lua o decizie unde va fi transferat”, a spus Stroe.

Ovidiu Ohanesian: Mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnalistii rapiti in Irak, a declarat, dupa aflarea informatiei, ca nu se astepta la asa ceva.

“Mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat. Sunt multe lucruri pe care mi le amintesc acum, dar nu vreau sa povestim cand e vorba despre o stire atat de importanta. E o mare supriza pentru mine. Sper ca odata adus sa se faca si lumina in toate dosarele in care este implicat, pentru ca este implicat in multe dosare in Romania, nu numai in rapirea din Irak.

Nu ma asteptam deloc sa ajunga in Romania, dupa modul in care a fost scos din tara. Ca si colegul lui. Nu ma asteptam sa ii recupereze vreodata. Uite ca exista si surprize. Sa dea Dumnezeu sa il avem aici pe Omar Hayssam si sa il auzim vorbind”, a declarat Ovidiu Ohanesian la Digi 24.

El a vorbit si la Realitatea TV despre cat de mult asteapta sa auda declaratiile lui Hayssam despre rapirea din Irak, dar si cum ar comenta acesta afacerile sale din Romania.

“Ma bucur ca s-a intamplat asa ceva, ca in sfarsit un infractor de talie mare este adus in tara, dupa ce fusese scos prin diverse metode. M-as bucura foarte tare daca l-as auzi povestind despre ce a facut el prin Romania ani la rand. Ne-ar putea povesti multe. Sa speram ca i se da voie”, a precizat Ohanesian.
Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, in februarie 2008, la 20 de ani de inchisoare pentru terorism, in dosarul privind rapirea celor trei jurnalisti in Irak, care a avut loc in 2005. Sentinta a fost data in lipsa lui Hayssam.

Omar Hayssam a fugit din Romania in vara lui 2006, dupa ce a fost eliberat din inchisoare pe motive medicale. In urma acestui incident, sefii serviciilor de informatii si procurorul general au fost inlocuiti.

Privacy Policy Settings