COSTEŞTI, COMUNA FĂRĂ NOROC !

Titi Petre

„Felicitarea”din deschidere nu reprezinta o imagine singulara din satul anexa, fara nume, dintre Spataru si Costesti, ci este specifica fiecarei ulite si ulicioare din zona unde se afla cateva sute de case. Case construite in ultimii 20 de ani pe terenuri concesionate de Primaria Costesti.

S-a vorbit destul si s-au promis multe. Nu s-a facut nimic…

Am uitat cu totii de accidentul de la sfarsitul lunii ianuarie cand, o fetita de de doi ani si-a pierdut viata, iar parintii ei au fost raniti grav. La jumatatea lunii februarie, locuitorii „au făcut un tabel cu semnături pe care îl voi ataşa cererii către CNAIR de a crea o bandă de stocare pentru cei care vin dinspre Urziceni şi de a muta indicatorul de intrare în localitate, astfel încât să se aplice restricţii de viteză şi în cartierul nou”, spunea primarul Constantin Moise. Oamenii s-au adunat de mai multe ori, au protestat…. „Aici având o distanță, destul de mare, cei de la drumuri naționale ne-au dat avize, dar cu condiția să nu mute semnul din localitate. Aici trebuie să fie un drum de colectare. Anul trecut am reușit de l-am pietruit”, se scuza atunci Nicolae Geoaba, viceprimarul din Costești.

Desi era vorba de o chestiune simpla, legata de respectarea legilor in vigoare, prin invaluire si dibacie, s-a aplicat tactica de intarata-i drace ca „pe mine ma doare-n <<p…>>, ca oricum nu mai candidez”, ca sa-l citez pe primarul comunei Costesti.

La inceputul lunii august, cei de la CNAIR au fost in zona timp de doua saptamani, dar au largit si lungit parcarea pentru ca organele de control sa opreasca mai multe autovehicule. Si atat, fiecare cu ce-l doare..

Situatia din comuna este scapata de sub control. De mai mult timp. Mai grav este ca acolo se pierd vieti. Nu s-a luat absolut nicio masura legata de reglementarea circulatiei intre Spataru si Costesti (accidentele au continuat, iar pe unii nu i-a durut nici in  <<p…>>), Caminul de batrani e pe cale sa ajunga lagar de exterminare (iar pe unii nu i-a durut nici in  <<p…>>)… minciunile se regasesc si in priviri, oamenii sunt dusi cu presul in continuare. Este greu de inteles cum locuitorii comunei Costesti accepta in continuare ca pentru o atentie de trei zile sa rateze o dezvoltare a urnei, dezvoltare de care vor avea parte fii si nepotii votantilor de astazi. Sa ne gandim ca in perioada imediat urmatoare, dupa punerea in aplicare a proiectului ”Buzau, zona metropolitana”, primarul comunei trebuie sa stea la aceeasi masa (si nu sub masa) cu primarii de rang de la la Buzau sau Maracineni. La asta trebuie sa se gandeasca alegatorii.

Despre cei plecati „numai de bine”, deosebit de dificil o sa fie pentru cei care vor veni sa preia devalmasia de la Primaria de pe malul drept al Calmatuiului.  Cum unul dintre candidati, in plina campanie, s-a autoizolat de COVID, alti doi stau la cutie, unul nu poate face fata, cine mai ramane…

Poate de data aceasta, comuna va avea noroc. Dar norocul vine si de alegatori …Pana la urmatoarul material… „Salutari de Spataru”!

 

P.S. Desi nu ne face placere, daca locuitorii doresc, vom face publice cateva din faradelegile de pe  raza comunei. Nu multe, ca pentru toate se poate scrie o trilogie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings