CATE SOCIETATI SPONSORIZEAZA CONCURSUL „VASILE  VOICULESCU” ?

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Direcția Județeană pentru Cultură organizează, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” și Primăria Comunei Pârscov, cea de-a XXVI-a ediție a CONCURSULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”VASILE VOICULESCU”, pentru lucrări de poezie, proză și publicistică, publicate în volume în perioada 1 SEPTEMBRIE 2014 – 1 SEPTEMBRIE 2015.

Concursul este susținut financiar de Consiliul Județean Buzău prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și de Primăria municipiului Buzău.
La organizarea și desfășurarea manifestării pot contribui, de asemenea, societăți comerciale din județul Buzău și din țară, persoane fizice pasionate de literatură, care cunosc și apreciază valoroasa operă a scriitorului de origine buzoiană Vasile Voiculescu.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

La concurs se pot înscrie cetățeni români, membri sau nemembri ai Uniunii Scriitorilor, din țară sau din străinătate, indiferent de vârstă și pregătire profesională etc., care îndeplinesc cerințele prezentului regulament. Lucrările, redactate/publicate în limba română – trei la număr – indiferent de secțiune, vor fi trimise prin poștă, cu mențiunea ”Pentru Concursul de Creație Literară ”Vasile Voiculescu” , pe adresa: Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 50, cod 120360, până la data de 10 SEPTEMBRIE 2015 (data poștei). În colet, într-un plic, va fi introdusă o notă cu: datele autobiografice ale creatorului, palmaresul literar al acestuia, domiciliul și telefonul (adresa de e-mail) la care poate fi contactat.
Fiecare persoană poate participa la concurs cu o singură creație literară, indiferent de secțiune.
Volumele primite la concurs nu se returnează autorilor, după jurizare acestea fiind repartizate bibliotecilor publice din județul Buzău.

PREMIILE CONCURSULUI

MARELE PREMIU – 1500 lei, acordat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.
Trei premii naționale ”Vasile Voiculescu”, în valoare de câte 1000 lei fiecare, acordate de:
Secțiunea poezie – Primăria Municipiului Buzău
Secțiunea proză – Biblioteca Județeană Buzău
Secțiunea Publicistică – Publicistul CRISTINEL POPA.

JURIUL CONCURSULUI

Juriul va fi alcătuit din 5 persoane – membri ai Uniunii Scriitorilor și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.
Deciziile juriului nu pot fi contestate.
La evaluarea volumelor, juriul va avea în principal în vedere elemente privind: teamatica și originalitatea creațiilor literare, cursivitatea exprimării, decența limbajului și calitatea tiparului.
Juriul poate decide să nu acorde unele premii sau să acorde, cu consultarea organizatorilor, premii speciale.

PREMIEREA LAUREAȚILOR

Se va face în prima jumătate a lunii octombrie 2015, în cadrul unor manifestări organizate la Casa memorială ”Vasile Voiculescu” din comuna Pârscov, județul Buzău. Pentru a putea participa la festivitatea de premiere, câștigătorii vor fi anunțați în timp util.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Se pot obține la următoarele telefoane:
0238710383 – Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău;
0238723050 – Direcția pentru Cultură Buzău;
0238721509 – Biblioteca Județeană Buzău;
Persoană de contact – IONEL STĂNUȚĂ – telefon 0728913853.

DIRECTOR

al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău
Președinte al Comisiei de organizare

PETRE ADRIAN ROBERT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings