DE TOATA JENA! DOI AGENTI DE LA PERMISE S-AU… MANJIT CU CARBURANTI

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au efectuat, marți dimineață, precheziții la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înamtriculare Vehicule Buzău, serviciu subordonat Instituției Prefectului. Potrivit unor informații din apropierea anchetatorilor, sunt vizate fapte de corupție săvârșite la nivel de agenți angajați ai serviciului, respectiv luare de mită, dar și dare de mită și trafic de influență, fapte de care sunt suspectați candidați pentru obținerea permisului de conducere auto și intermediari ai acestora sau ai unor persoane care doreau să înmatriculeze autoturisme.

Astfel, conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorul Vasile Ardei, a fost începută urmărirea penală împotriva a doi agenți ai Serviciului Permise și Înmatriculări, Costin Andrei Chitic și Adrian Botezatu, a patronului Școlii de șoferi Brătilă, George Brătilă, și a altor șase persoane, candidați pentru obținerea permisului auto profesionist.

În fapt, cei doi agenți s-au pretat, în perioada octombrie 2013-iunie 2015, la o serie de găinării, precum primirea, din partea candidaților, direct sau prin intermediul lui Brătilă, de carburanți pentru autoturismele proprietate personală. Mai mult, unul dintre ei, contra unor atenții asemănătoare, a înlesnit unui buzoian înmatricularea unui autovehicul fără a avea taxa de înmatriculare plătită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings