BUZOIANUL, FRATE CU BELGIANUL

Presedintele Consiliului Judetean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu delegatia Wallonie – Bruxelles, oficialii cristi bagiubelgieni fiind veniti în vizită în Buzău pentru a semna un protocol de colaborare cu Centrul Cultural Francofon.

 

Obiectivul principal al acestui protocol este identificarea şi definirea prioritătilor judetului Buzău în domeniul cooperării educative, economice si culturale. Protocol de colaborare se va derula pe o perioadă de  24 de luni.

 

”Mă bucură întâlnirea de astăzi, mai ales pentru că pe 20 martie vom sărbători ziua francofoniei, alături de celelalte 77 de state şi guverne francofone din întreaga lume”, a spus presedintele Consiliului Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bîgiu, si Delegatul Delegatiei Wallonia – Bruxelles, Benoît Rutten, au discutat despre modalităti de cooperare dintre Buzău si regiunea belgiană, posibile directii fiind turismul si agricultura.

 

”Sper ca această primă întâlnire să fie un pas pentru o colaborare solidă. Putem organiza schimburi de experientă între regiunile pe care le reprezentăm si putem, de asemenea, promova proiecte comune”, a spus Cristi Bîgiu.

 

La finalul întâlnirii, cele două părți au semnat protocolul de colaborare și și-au propus să continue șirul întâlnirilor de acest fel.

Privacy Policy Settings