Alerta de grad zerooo!

PRIMARII IN CORZI, PRIMARI CU MORCOVU’…

Caminele de batrani reprezinta un ajutor substantial, atat pentru persoanele de varsta a treia, cat si pentru familiile acestora dat fiind aceste vremuri turbo-intensive in care timpul parca a intrat la apa iar cele 24 de ore parca se comprima in 20. Intr-o astfel de institutie o persoana poate beneficia de o ingrijirea eficienta, familia isi poate desfasura activitatile zilnice fara griji, iar pentru caminele din zonele rurale mai reprezinta si zeci de locuri de munca ceea ce este un castig imens, inclusiv pentru comuna. Dar, intotdeauna trebuie sa existe acest dar, la noi buzoienii, o astfel de situatie este speculata la maxim in stil romanesc.

S-a vorbit mult anul trecut, iar in 2018 si mai mult despre majorarile de salarii din sistemul bugetar. Unii primari au ajuns sa planga pe la usile Guvernului si ale Parlamentului sustinand ca banii nu le ajung, activitatea primariilor este pusa in pericol…s.a.m.d. Asta a fost la finele anului trecut.

Anul asta, se pare, situatia se schimba radical deoarece, IT-istii au introdus o „cheie” in serverul unor institutii care se ocupa cu monitorizarea salariilor. Ce e in stare sa faca aceasta „cheie” ? Exact ca la analizele medicale unde rezultatele neconforme sunt semnalizate astfel incat sa vada tot omul ca ceva este in neregula. Cam asta ar face si „cheita” de la salarizare, indica locurile in care salarizarea s-a facut cu incalcarea grosolana  a legii.

Surse care merita toata credibilitatea afirma ca, la nivel guvernamental, s-a constituit o comisie mixta a carui menire este de a cerceta cazurile in care „cheita”a sarit de pe fix. La inceputul saptamanii viitoare, comisia guvernamentala ar avea in grafic controale la cateva unitati administrative si institutii din judetul Buzau. Controalele s-ar derula incrucisat, printre unitatile administrative vizate fiind comunele Smeeni, Costesti, Sapoca, Vintila Voda, Berca si Posta Calnau. Se vor urmari documentele aflate in spatele hotararilor de consiliu, dar si modul in care s-a exercitat verificarea de legalitate. Vom urmari cu atentie acest subiect mai ales ca, din informatiile noastre, in unele cazuri s-ar fi „sarit” calul cu mult peste limita bunului simt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings