20 de programe  internaționale moderne, oferite gratuit elevilor buzoieni

  • Elevii pot urma gratuit în acest an școlar 20 de programe de dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, de orientare profesională, de educație pentru sănătate și viață activă
  • Modulele JA stimulează gândirea critică și spiritul antreprenorial, etica și responsabilitatea socială, ajutând tinerii să-și dezvolte abilități și competențe esențiale pentru profesie și pentru viață

 

 

Luni, 14 septembrie 2015 – Elevii români vor putea urma în acest an școlar 20 de module, implementate gratuit de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară a comunității de afaceri.

 

Organizația pune la dispoziția elevilor și profesorilor programe internaționale adaptate realității economice din România, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – în șase domenii esențiale: dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, orientare profesională și educație pentru sănătate și viață activă.

 

Elevii și profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă din partea JA si a unor profesioniști din mediul de afaceri, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de business.

 

Conținutul practic al programelor vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales să predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilități și de a interacționa cu profesioniști din mediul de business ce participă la ore ca voluntari.

 

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel internațional în rețeaua JA ce cuprinde 30 de țări din Europa și 123 în lume, absolvenții programele JA au mai multe șanse de angajare, lansează mai multe business-uri și câștigă mai bine decât colegii lor. În România, alumnii JA se regăsesc în noile generații de antreprenori și în managementul unor mari companii.

 

În anul școlar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unități de învățământ din toată țara au urmat programele JA, intrând în rețeaua internațională JA, din care fac parte 39 de țări din Europa și 123 din lume. Elevii și studenții înscriși în programul de antreprenoriat au câștigat finanțări de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business și au fost sprijiniți să participe la competiții internaționale.

 

Junior Achievement România în cifre (2014-2015)

  • 000 elevi și studenți
  • 194 profesori
  • 640 de unități de învățământ
  • 512 localități din 42 județe
  • Peste 70 de programe, competiții, evenimente și proiecte
  • Peste 10.000 de ore de voluntariat la clasă, susținute de consultanții voluntari din comunitatea de afaceri

 

Mai multe informații despre programele JA România sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings