VREMEA REA AJUNGE SI LA BUZAU

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi, valabila pentru 9 judete din sudul, sud-vestul si estul ploitarii.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul miercuri, ora 16:00 – joi, ora 02:00, in judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea ploile vor avea caracter torential, iar in intervalul mentionat se vor cumula local peste 60-70 l/mp.

Cod galben de ploi in jumatate de tara

De asemenea, meteorologii au emis si doua avertizari cod galben de ploi, pentru zilele de miercuri si joi, care vizeaza numeroase judete din tara.

Vin ploile! Avertizare cod galben pentru aproape toata tara

Astfel, in intervalul marti, ora 23:00 – miercuri, ora 12:00, judetele Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova se afla sub atentionare cod galben.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua in sud-vestul tarii si in zona deluroasa si montana din regiunile sudice, unde vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor cumula local peste 25 l/mp.

 Cod galben si portocaliu pe mai multe rauri

Totodata, in intervalul miercuri, ora 12:00 – joi, ora 18:00, zona afectata de ploi se extinde la judete aflate in jurul arcului carpatic si a zonei aflate sub cod portocaliu de ploi, precum si in estul tarii.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va manifesta in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. In Banat, Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, precum si in vestul si sudul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp.

Judetele vizate sunt Timis, Arad, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Buzau, Vrancea, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings