VECINII SI COLEGII AU TRIMIS PATRU GREFIERI …LA BARA

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi tribunalul buzauJustiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: TEODORESCU MIOARA, STĂNCIULESCU LILIANA, CRĂCIUNOIU ELISABETA şi FRIGEA ALIN CĂTĂLIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi de fals în declaraţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Cei patru inculpaţi, angajaţi în cadrul Tribunalului Buzău, respectiv Judecătoria Pogoanele, în calitate de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti (grefieri), context în care, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află sediul unităţii (decontare prevăzută de Legea nr. 567/2004 pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea), şi-au stabilit în mod fictiv reşedinţele în alte localităţi.

Astfel, inculpata Teodorescu Mioara a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport (lunar) pentru perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia – Buzău), în sumă de 19.516 lei.

Prin acelaşi mod de operare şi inculpata Stănciulescu Liliana, prin declararea unei rute de transport fictive (Slobozia – Buzău), a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în sumă de 17.620 lei, pentru perioada septembrie 2012 – iulie 2013.

Totodată, inculpaţii Crăciunoiu Elisabeta şi Frigea Alin Cătălin, utilizând acelaşi modus operandi, au solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în valoare de 10.135 lei, respectiv 13.309 lei pentru perioadele octombrie 2012 – septembrie 2013 şi septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unor rute de transport fictive (Calvini–Buzău şi Băicoi–Pogoanele).

Prejudiciul total adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 60.580 lei, sumă cu care Tribunalul Buzău s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings