Suspecţi de evaziune fiscală, cercetaţi de poliţişti

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău cerceteaza trei suspecti de anafevaziune fiscala, in tot atatea dosare. Interesant este faptul ca doi dintre suspecti au 48 de ani, iar al treilea 47. Daca privim in urma si la alte dosare de cercetare, observam ca cei suspectati de evaziune fiscala se invart in jurul varstei de 50 de ani. Sa fie aceasta varsta asa de periculoasa incat sa cei care se apropie sau o trec usor sa fie predispusi la fapte penale de natura economica? Un raspuns probail o sa-l aflam de la Urania!

 

Politistii buzoieni de la „economic” au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că, în perioada 2008 – 2012, în calitate de administrator al unei societăţi cu principal obiect de activitate fabricarea de articole de lenjerie de corp, a înregistrat în actele contabile aprovizionări cu marfă pe baza unor facturi în valoare totală de 229.121 de lei, facturi emise în numele unor furnizori din municipiul Bucureşti, care însă nu confirmă realitatea relaţiilor comerciale respective.

În urma inspecţiei fiscale efectuate de reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău, s-a stabilit că societatea s-a sustras de la plata unui impozit pe profit şi a unei T.V.A. în valoare totală de 67.614 de lei. Poliţiştii au recuperat prejudiciul în totalitate şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

 

 

S-a mai început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi cu principal obiect de activitate construcţii, a înregistrat în actele contabile aprovizionări cu marfă pe baza unor facturi ce totalizează suma de 337.140 de lei, facturi emise în numele unor furnizori din Bucureşti, care însă nu confirmă realitatea relaţiilor comerciale respective.

În urma inspecţiei fiscale efectuate de reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău, s-a stabilit că societatea s-a sustras de la plata obligaţiilor (impozit pe profit şi T.V.A.) către bugetul de stat în valoare totală de 117.923 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

 

 

Ultimul urmarit penal este un bărbat de 47 de ani, din comuna Săgeata, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de persoană fizică neautorizată, a desfăşurat activităţi de producţie agricolă, fără a declara veniturile astfel obţinute.   În urma inspecţiei fiscale efectuate de reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău s-a stabilit că suspectul s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat în valoare de 33.266 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Privacy Policy Settings