SUSPECTI, ASCUNSI DE POLITISTI

În dimineaţa zilei de 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat şi Secţiei 8 poliţie rurală Râmnicelu, cu sprijinul unor grupe de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat cinci percheziţii la locuinţele unor localnici din comuna Râmnicelu, cu vârste cuprinse între 43 şi 26 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor într-un dosar întocmit pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi distrugere.

Bărbaţii respectivi sunt suspectaţi că în seara zilei de 22 ianuarie a.c., împreună cu alţi membri ai familiilor lor, au provocat scandal la locuinţele a doi consăteni, unde au pătruns fără drept şi au distrus mai multe bunuri.

Conflictul a fost aplanat la intervenţia în zonă a echipajelor de poliţie.

În urma scandalului nu a rezultat rănirea vreunei persoane. Imediat după comiterea faptelor, suspecţii au fugit, sustrăgându-se cercetărilor efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului.

Din primele verificări, a rezultat că membrii familiei suspectului în vârstă de 43 de ani ar fi provocat scandalul după ce au aflat că fiica minoră a proprietarului unuia dintre imobilele la care au fost produse pagubele ar fi fost logodită cu fiul proprietarului celui de-al doilea imobil.

Pentru descurajarea oricăror încercări ulterioare de tulburare a ordinii publice, pe raza comunei Râmnicelu a fost instituit, încă din aceeaşi seară, un dispozitiv de menţinere a ordinii publice format din jandarmi şi poliţişti, sprijiniţi de o grupă a Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Buzău.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Rm. Sărat cinci dintre persoanele participante la scandal, respectiv un bărbat de 43 de ani, fiul său în vârstă de 19 ani, un tânăr de 27 de ani, mama acestuia în vârstă de 41 de ani şi un alt localnic, în vârstă de 36 de ani.

De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte şi documente ce urmează a fi valorificate în cadrul anchetei.

În cauză a fost informată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău în vederea monitorizării situaţiei minorei şi dispunerii măsurilor specifice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat au luat măsura reţinerii împotriva a trei dintre suspecţi (bărbatul de 43 de ani, tânărul de 27 de ani şi mama acestuia).

Totodată, se continuă activităţile în vederea documentării tuturor aspectelor cazului şi prinderii altor doi suspecţi, în vârstă de 38, respectiv 26 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings