S-AU SCHIMBAT SPOTURILE LA BIBLIOTECA ?

Mult vehiculata numire a profesorului Mircea Costache la conducerea Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” nuBiblioteca_Judeteana a avut loc, mutarea fiind scoasa de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean. Gurile rele, spun că profesorul consilier al senatorului Popa, Mircea Costache este pensionar încă din noiembrie 2013, ceea ce nu îi mai permite să ocupe o funcție de conducere.

In atari conditii, angajatii Bibliotecii se tot intreaba cine îl va înlocui pe actualul director al Bibliotecii Județene, Sorin Burlacu, cel care a solicitat mutarea pe funcția de șef al Biroului de Imagine, Promovare și Marketing Cultural în aceeași instituție. Raspunsul la aceasta intrebare poate fi unul scurt: nimeni!

Putini dintre noi au observat, cand au trecut seara pe langa Biblioteca Judeteana “Vasile Voiculescu”, deci putini au observat ca, din stanga si din dreapta treptelor de la intrare in cladire, pornesc doua spoturi luminoase. Spoturile sunt de culoare rosie si lumineaza parte din fatada Bibliotecii. Si inca ceva: spoturile sunt montate  de Primaria Buzau pe aleea care inconjoara cladirea. Spoturile de culare rosie nu au picat bine conducerii Consiliului Judetean Buzau, conducere care i-ar fi impus directorului Burlacu sa le elimine din peisajul urbanistic din acea parte a strazii Unirii. Dupa cum afirma cu mana pe inima surse autorizate din Primarie, solicitarea de eliminare a spoturilor nu a fost agreata de edilii din Palatul Comunal. Si, astfel, spoturile tot rosii au ramas, iar soarta directorului Burlacu a fost pecetluita la Biroului de Imagine, Promovare și Marketing Cultural. Si asta in conditiile in care, din octombrie 2012, Sorin burlacu este prim vicepresedinte ANBPR (Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor  Publice din Romania).

Daca spoturile erau galbene? Probabil Sorin Burlacu era demult secretar de stat intr-un minister!

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings